Bramboráky - nejoblíbenější receptyBramboráky - nejoblíbenější recepty Nakládané zelí - nejoblíbenější receptyNakládané zelí - nejoblíbenější recepty Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty Jak vyrobit budku z prkna?Jak vyrobit budku z prkna?
Chytrá žena na Facebooku
Výherní anketa
Recepty
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.10. 2018
Dnes má svátek Teodor
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Krůtí roláda nadívaná špenátem

fotka Krůtí roláda nadívaná špenátem
Vložil:
Porcí:8
Doba přípravy: 80 min
Hodnocení: Žádné hodnocení
Počet hodnocení: 0

Použité suroviny receptu Krůtí roláda nadívaná špenátem:

150 g listového špenátu  |  sůl  | 1 ks vejce  | 70 g strouhaného parmazánu  |  pepř  |  olej  | 1 kg krůtího masa na roládu  | 5 plátků slaniny  |  tuk  | 250 ml bílého vína  | 2 ks cibule  | 1 kg rajčat  | 100 ml zeleninového vývaru  | 1 lžička octa

Postup přípravy receptu Krůtí roláda nadívaná špenátem:

Přebraný a omytý špenát vložíme do osolené vody a krátce ho předvaříme. Použijeme-li mražené špenátové listy, je lepší je upravit dle návodu na obalu mraženého výrobku. Z předvařeného špenátu slijeme přebytečnou tekutinu, dobře ho vylisujeme a jemně nasekáme. Vejce rozšleháme s polovinou parmazánu, osolíme ho a opepříme. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a z vaječné hmoty upečeme tenkou omeletu. Maso si upravíme do velkého plátu (nejlépe je požádat o tuto službu už při nákupu masa), po jedné straně ho posolíme, opepříme a obložíme omeletou. Na ni navršíme špenát a plátky slaniny. Maso zavineme a pomocí kuchyňské nitě zavážeme do rolády. Do povrchu vetřeme sůl s pepřem. V pekáči rozehřejeme tuk se dvěma lžícemi oleje, roládu po všech stranách opečeme, podlijeme vínem, přikryjeme a pečeme v troubě asi 80 minut. Občas ji kontrolujeme, obracíme a v případě potřeby podléváme. Poté přidáme cibuli a nahrubo nakrájená oloupaná rajčata a pečeme společně ještě asi 30 minut. Poté roládu vyjmeme, rajčata rozmačkáme, přidáme do nich vývar, promícháme a ochutíme (např. solí, balzámovým octem). Roládu nakrájíme na plátky, podlijeme omáčkou a posypeme zbývajícím parmazánem. Nakrájenou roládu obložíme rajčatovou přílohou a posypeme strouhaným parmazánem. Podáváme s těstovinami, rýží či s bramborem.


Fotky receptu Krůtí roláda nadívaná špenátem:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Krůtí roláda nadívaná špenátem
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Bankovky