Bramboráky - nejoblíbenější receptyBramboráky - nejoblíbenější recepty Nakládané zelí - nejoblíbenější receptyNakládané zelí - nejoblíbenější recepty Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty Jak vyrobit budku z prkna?Jak vyrobit budku z prkna?
Chytrá žena na Facebooku
Výherní anketa
Recepty
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.10. 2018
Dnes má svátek Havel
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Krůtí roláda v listovém těstě

fotka Krůtí roláda v listovém těstě
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení: Žádné hodnocení
Počet hodnocení: 0

Použité suroviny receptu Krůtí roláda v listovém těstě:

600 g krůtích prsou  | 4 plátky sýra  | 8 plátků šunky  | 150 g točeného salámu  | 1 balíček listového těsta  |  pepř  |  sůl  |  vejce

Postup přípravy receptu Krůtí roláda v listovém těstě:

Začínáme výběrem vhodného kusu krůtího masa - mělo by být celistvé, aby se z něj dal dobře připravit plát na roládu. Krůtí prsa vodorovně nařízneme, jakobychom je chtěli dělit na dva "ploché" kusy, ale nedokrojíme. Maso rozevřeme a pokud se nám zdá plát ještě dost silný, zkusíme ještě nakrojit oba díly z druhé strany. Maso na folii lehce naklepeme (můžeme také přes mikrotenovou folii, protože se tak jemné krůtí maso méně poškodí) a snažíme se, aby vznikl jednolitý tenký plát. Pokud se nám někde roztrhne, není to tragedie, protože celá roláda se nakonec ještě balí do listového těsta. Maso z obou stran posolíme a opepříme - opět se nám bude lépe obracet, pokud leží na folii. Potom jej poklademe plátky šunku a na ně plátky sýra. Točený salám oloupeme, podélně rozpůlíme a položíme do středu masového plátu. Potom masovou roládu zabalíme co nejpevněji, pomáháme si opět fólií. Dáme ji na chvíli do chladna a na pomoučeném vále si rozválíme listové těsto. Snažíme se vytvořit obdélníkový plát, kde delší strana je o něco větší než délka připravené krůtí rolády. Masovou roládu si přeneseme na plát listového těsta , umístíme ji doprostřed, okraje listového těsta nejdříve přeložíme přes konce rolády a potom celou masovou roládu do listového těsta zabalíme. Pečící plech vymastíme (stačí jen o málo větší prostor než zabere roláda), roládu v listovém těstě na plech opatrně přeneseme (pomáháme si utěrkou stejně jako u jablečného závinu). Vidličkou si rozšleháme vajíčko a roládu jím potřeme. Dáme do trouby předehřáté na 200 stupňů a pečeme. Roláda je hotová asi za 25 až 30 minut - záleží na velikosti. Podáváme ji s bramborem - na obrázku jsou to tzv. petrželkové brambory (horké brambory se smíchají s drobně nakrájenou zelenou petrželí a kouskem syrového másla).


Fotky receptu Krůtí roláda v listovém těstě:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Krůtí roláda v listovém těstě
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !