500 g hladké mouky
| 200 g tuku (Hera) - nerozehřívat
| 1 vejce
| 1 žloutek
| 1/2 prášku do pečiva
| 1 vanilkový cukr
| kolik těsto přijme kysaná smetana- nastavuji trochu mlékem
| 3 žloutky
| 1/2 sklenice oleje
| 200 g cukru krystal
| 200 g hrubé mouky
| 1/2 prášku do pečiva
| 3 bílky - sníh
| jablka
| cukr
| skořice
Postup přípravy receptu Który:
Rozdusíme pokrájená jablka s cukrem a skořicí. Množství dávám od oka, jablka musí na těstě udělat vrstvu. Připravíme I. těsto, dáme ho na vymazaný a vysypaný plech. Navrstvíme připravená jablka a zapečeme v troubě. Na tento základ potom dáme piškotové těsto a dopečeme. Někdy potírám I. těsto pikantní marmeládou, buchta je podle mne pak ještě chutnější. Občas mívám problémy s uhlídáním piškotu, aby byl dobře upečený. Jinak je to velmi chutná buchta.
Fotky receptu Który:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!