Bezová šťáva a bezový sirup - nejoblíbenější receptyBezová šťáva a bezový sirup - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Léto - čas jahodLéto - čas jahod Rybízová marmeláda - nejoblíbenější receptyRybízová marmeláda - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 27.06. 2019
Dnes má svátek Ladislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Kuchařská pohotovost - Bábovka se sušenými meruňkami

fotka Kuchařská pohotovost - Bábovka se sušenými meruňkami
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  +++++++___
Počet hodnocení: 10

Použité suroviny receptu Kuchařská pohotovost - Bábovka se sušenými meruňkami:

200 g másla  | 300 g cukru krystal  | 8 vajec  | 200 ml šlehačky  | 370 g hladké mouky  | 25 g pudinkového prášku  | 100 ml čokoládového krému (nutelly)  |  vanilkový lusk (vanilkový cukr)  |  citronová kůra  |  hrst sušených meruněk  |  kypřící prášek  |  tuk  |  hrubá mouka

Postup přípravy receptu Kuchařská pohotovost - Bábovka se sušenými meruňkami:

Povolené máslo vyšleháme s polovinou cukru a postupně do něj vmícháme žloutky, semínka vanilky, teplou smetanu a citronovou kůru. Hmotu zlehčíme částí bílků, které jsme vyšlehali se zbylým cukrem. Potom smícháme se zbývajícím bílkovým sněhem a směsí hladké mouky, pudinkového prášku a prášku do pečiva. Asi čtvrtinu hotového těsta vlijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané formy a přidáme kousky sušených meruněk. Ty lehce zatlačíme do těsta a pokračujeme ve vrstvení, dokud formu nezaplníme asi do dvou třetin. Do zbylého těsta přimícháme povolený čokoládový krém, nejlépe nutellu, a pomocí cukrářského sáčku vytvoříme mramorování. Pečeme na 160 stupňů, třičtvrtě hodiny až hodinu a propečení kontrolujeme špejlí. Až se na ni těsto přestane lepit, bábovku shora zlehka posypeme hladkou moukou, aby se nepřilepila k podložce, vyklopíme ji z formy a dáme vychladnout. Na závěr ji ozdobíme třeba polevou z tmavé a bílé čokolády a kousky meruněk stejně jako Vladimír.

Poznámky a rady:
Suroviny musí mít stejnou teplotu, aby se hmota nesrazila. Pokud se směs srazí, nahřejeme ji a znovu vyšleháme.
Čokoládový krém nahřejeme, aby povolil – lépe se spojí s těstem.
Čokoládový krém (nutellu) lze nahradit kakaem, rozmíchaným s trochou oleje.
Těsto mícháme zlehka, aby zůstalo nadýchané.
Vanilkový lusk můžeme nahradit vanilkovým cukrem.



Čtěte také článek o Kuchařské pohotovosti:

Kuchařská pohotovost zachrání vaše oslavy!




Fotky receptu Kuchařská pohotovost - Bábovka se sušenými meruňkami:

Kuchařská pohotovost - Bábovka se sušenými meruňkami
Fotky vložil: Mangovka 
Hodnocení receptu Kuchařská pohotovost - Bábovka se
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.

Přehledné srovnání bankovních i nebankovních půjček online na Usetreno.cz



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !