Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? 5 důvodů, proč nemůžete zhubnout5 důvodů, proč nemůžete zhubnout Jak vyrobit budku z prkna?Jak vyrobit budku z prkna?
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 300 skvělých výher
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 20.03. 2019
Dnes má svátek Světlana
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Kuchařská pohotovost - Bábovka se sušenými meruňkami

fotka Kuchařská pohotovost - Bábovka se sušenými meruňkami
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  +++++++___
Počet hodnocení: 10

Použité suroviny receptu Kuchařská pohotovost - Bábovka se sušenými meruňkami:

200 g másla  | 300 g cukru krystal  | 8 vajec  | 200 ml šlehačky  | 370 g hladké mouky  | 25 g pudinkového prášku  | 100 ml čokoládového krému (nutelly)  |  vanilkový lusk (vanilkový cukr)  |  citronová kůra  |  hrst sušených meruněk  |  kypřící prášek  |  tuk  |  hrubá mouka

Postup přípravy receptu Kuchařská pohotovost - Bábovka se sušenými meruňkami:

Povolené máslo vyšleháme s polovinou cukru a postupně do něj vmícháme žloutky, semínka vanilky, teplou smetanu a citronovou kůru. Hmotu zlehčíme částí bílků, které jsme vyšlehali se zbylým cukrem. Potom smícháme se zbývajícím bílkovým sněhem a směsí hladké mouky, pudinkového prášku a prášku do pečiva. Asi čtvrtinu hotového těsta vlijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané formy a přidáme kousky sušených meruněk. Ty lehce zatlačíme do těsta a pokračujeme ve vrstvení, dokud formu nezaplníme asi do dvou třetin. Do zbylého těsta přimícháme povolený čokoládový krém, nejlépe nutellu, a pomocí cukrářského sáčku vytvoříme mramorování. Pečeme na 160 stupňů, třičtvrtě hodiny až hodinu a propečení kontrolujeme špejlí. Až se na ni těsto přestane lepit, bábovku shora zlehka posypeme hladkou moukou, aby se nepřilepila k podložce, vyklopíme ji z formy a dáme vychladnout. Na závěr ji ozdobíme třeba polevou z tmavé a bílé čokolády a kousky meruněk stejně jako Vladimír.

Poznámky a rady:
Suroviny musí mít stejnou teplotu, aby se hmota nesrazila. Pokud se směs srazí, nahřejeme ji a znovu vyšleháme.
Čokoládový krém nahřejeme, aby povolil – lépe se spojí s těstem.
Čokoládový krém (nutellu) lze nahradit kakaem, rozmíchaným s trochou oleje.
Těsto mícháme zlehka, aby zůstalo nadýchané.
Vanilkový lusk můžeme nahradit vanilkovým cukrem.



Čtěte také článek o Kuchařské pohotovosti:

Kuchařská pohotovost zachrání vaše oslavy!




Fotky receptu Kuchařská pohotovost - Bábovka se sušenými meruňkami:

Kuchařská pohotovost - Bábovka se sušenými meruňkami
Fotky vložil: Mangovka 
Hodnocení receptu Kuchařská pohotovost - Bábovka se
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !