Bezová šťáva a bezový sirup - nejoblíbenější receptyBezová šťáva a bezový sirup - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Léto - čas jahodLéto - čas jahod Rybízová marmeláda - nejoblíbenější receptyRybízová marmeláda - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 18.06. 2019
Dnes má svátek Milan
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Kuchařská pohotovost - Dýňový koláč

fotka Kuchařská pohotovost - Dýňový koláč
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 80 min
Hodnocení:  +++++-____
Počet hodnocení: 7

Použité suroviny receptu Kuchařská pohotovost - Dýňový koláč:

Na těsto:  | 75 g hladké mouky  | 65 g hrubé mouky  | 2 lžičky moučkového cukru  | 1 vejce  | 65 g másla  | 2 lžičky vody  | 1/3 prášku do pečiva  | Na dýňovou náplň:  | 430 g dýňové dužiny  | 180 ml mléka  | 3-4 vejce  |  mletý muškátový oříšek  |  mletý zázvor  |  mletá skořice  |  drcený hřebíček  | Na ozdobu: šlehaná smetana  |  různě velké kousky dýňové dužiny  |  proužky dýňové dužiny  |  cukr

Postup přípravy receptu Kuchařská pohotovost - Dýňový koláč:

Hladkou i hrubou mouku, cukr, vejce, máslo a prášek do pečiva za postupného přilévání vody propracujeme v homogenní těsto a necháme v lednici půl hodiny odležet. Z odleželého těsta vyválíme tenký plát, kterým vyložíme formu na koláč. Korpus koláče zapékáme na 180 až 220 stupňů do polozlatova, takže máme čas na přípravu dýňové náplně.
Oloupanou dýni nakrájenou na kostky rozmixujeme a na mírném plameni za stálého míchání vaříme. Postupně přidáváme mletý muškátový oříšek, zázvor, skořici a nadrcený hřebíček. Osladíme třtinovým cukrem, zalijeme smetanou a mlékem, provaříme a na závěr zahustíme rozšlehanými vejci. Směsí opatrně naplníme až po okraj předpečený korpus koláče a dáme znovu zapéct do trouby, a to zhruba na 30 - 45 minut při 160 stupních.
Hotový, do zlatova vypečený koláč pokryjeme vrstvou hustě našlehané smetany, podle vlastní fantazie ozdobíme různě velkými kousky dýně, povařenými ve vodě s cukrem, lístky meduňky, a na závěr můžeme přidat ozdobu z tenkých proužků dýňové dužiny, které si předtím v troubě opatrně vysušíme.


Čtěte také článek o Kuchařské pohotovosti:

Kuchařská pohotovost zachrání vaše oslavy!



Fotky receptu Kuchařská pohotovost - Dýňový koláč:

Kuchařská pohotovost - Dýňový koláč
Fotky vložil: admin 
Hodnocení receptu Kuchařská pohotovost - Dýňový koláč
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.

Přehledné srovnání bankovních i nebankovních půjček online na Usetreno.cz



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !