Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kuchařská pohotovost - Jáhlový nákyp se sušeným ovocem a hruškami v červeném víně

fotka Kuchařská pohotovost - Jáhlový nákyp se sušeným ovocem a hruškami v červeném víně
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  +++++-____
Počet hodnocení: 4

Použité suroviny receptu Kuchařská pohotovost - Jáhlový nákyp se sušeným ovocem a hruškami v červeném víně :

na jáhlový nákyp: 200 g jáhel  | 500 ml mléka  | 80 g másla  | 3 vejce  | 500 (250 g) g sušeného ovoce  |  (80 g cukru krupice)  |  tuk na vymazání formy  |  sůl  | na hrušky ve víně:  | cca 6 hrušek  | 1 l červeného vína  | 1 dcl medu  | 2-3 ks skořice  |  cukr dle chuti

Postup přípravy receptu Kuchařská pohotovost - Jáhlový nákyp se sušeným ovocem a hruškami v červeném víně :

Ve vařícím mléce rozpustíme polovinu dávky másla a špetku soli. Pak přidáme několikrát spařené a propláchnuté jáhly. Promícháme je, aby nevznikly hrudky, zakryjeme pokličkou a dusíme doměkka. Za občasného míchání necháme pod pokličkou vychladnout. Poté přidáme rozšlehané žloutky, část sušeného ovoce, které jsme si předem nakrájeli a nechali nabobtnat ve vlažné vodě, a sníh z bílků, který bude hutnější, pokud ho vyšleháme s cukrem. V takovém případě ovšem bude stačit polovina uvedeného množství ovoce. Vrstvu této hmoty rozetřeme na dno vymazané formy, posypeme sušeným ovocem a znovu pokryjeme jáhlovou směsí. Přelijeme zbylým rozpuštěným máslem a pečeme asi hodinu a čtvrt na 150 stupňů. Zdobíme hruškami s vinnou omáčkou. Tu připravíme takto: rozpůlené hrušky, zbavené jadřinců, podusíme v červeném víně spolu s medem a celou skořicí. Když se hrušky zabarví, dáme je vychladit a poté nakrájíme. Víno prudkým varem zredukujeme na třetinu, aby omáčka mírně zhoustla. Podle chuti přisladíme cukrem nebo medem a můžeme podávat.



Čtěte také článek o Kuchařské pohotovosti:

Kuchařská pohotovost zachrání vaše oslavy!




Fotky receptu Kuchařská pohotovost - Jáhlový nákyp se sušeným ovocem a hruškami v červeném víně :

Kuchařská pohotovost - Jáhlový nákyp se sušeným ovocem a hruškami v červeném víně
Fotky vložil: Mangovka 
Hodnocení receptu Kuchařská pohotovost - Jáhlový nákyp se
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Kroj