Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? 5 důvodů, proč nemůžete zhubnout5 důvodů, proč nemůžete zhubnout Jak vyrobit budku z prkna?Jak vyrobit budku z prkna?
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 300 skvělých výher
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 20.03. 2019
Dnes má svátek Světlana
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Kuchařská pohotovost - Ořechový dort s čokoládou

fotka Kuchařská pohotovost - Ořechový dort s čokoládou
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 90 min
Hodnocení:  ++++++____
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Kuchařská pohotovost - Ořechový dort s čokoládou:

160 g nasekaných pekanových ořechů  | 3 lžíce kakaa  | 90 g hladké mouky  | 1 lžička kypřícího prášku  | 190 g hnědého třtinového cukru  | 250 g povoleného másla  | 4 bílky  | 4 žloutky  | Na čokoládovou polevu:  | 140 g kvalitní čokolády  | 112 g krystalového cukru  | 180 ml vody  | 3/4 kávové lžičky másla  | Na ozdobu: plátky čokolády  |  ovoce

Postup přípravy receptu Kuchařská pohotovost - Ořechový dort s čokoládou:

Povolené máslo vyšleháme, postupně do něj přidáváme hnědý třtinový cukr a žloutky. V druhé míse si z bílků vyšleháme tuhý sníh. Ve třetí misce si připravíme směs mouky, kakaa, nasekaných ořechů a kypřícího prášku, kterou důkladně promícháme. Máslo, vyšlehané s cukrem a žloutky, zlehčíme přidáním sněhu z bílků, a poté po částech přisypáváme směs mouky, kakaa, ořechů a kypřícího prášku. Dobře promíchanou hmotou naplníme dortovou formu a pečeme na 180 stupňů asi půl hodiny podle výkonu naší trouby. (Délka pečení dortu je skutečně různá podle typu a výkonu trouby, při zkoušce byl dort hotov za půl hodiny, při natáčení u diváků to pak v jiné troubě trvalo hodinu. Z toho důvodu je nutné zkoušet špejlí, jestli je dort hotov.)
Po upečení dortu si nachystáme čokoládovou polevu. Připravíme si cukrový rozvar, tedy svaříme cukr s vodou, tzv. na nit, což je na 103 stupňů, zchladíme ho a opatrně vmícháme do čokolády rozpuštěné s máslem. Důkladně vymícháme a nalejeme na připravený dort.
Po ztuhnutí polevy dort podle vlastní fantazie dozdobíme plátky čokolády a ovocem.


Čtěte také článek o Kuchařské pohotovosti:

Kuchařská pohotovost zachrání vaše oslavy!



Fotky receptu Kuchařská pohotovost - Ořechový dort s čokoládou:

Kuchařská pohotovost - Ořechový dort s čokoládou
Fotky vložil: Mangovka 
Hodnocení receptu Kuchařská pohotovost - Ořechový dort s
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !