Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? 5 důvodů, proč nemůžete zhubnout5 důvodů, proč nemůžete zhubnout Jak vyrobit budku z prkna?Jak vyrobit budku z prkna?
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 300 skvělých výher
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 25.03. 2019
Dnes má svátek Marian
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Kuchařská pohotovost - Vinný dort s krémem a hroznovým vínem v želé

fotka Kuchařská pohotovost - Vinný dort s krémem a hroznovým vínem v želé
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 70 min
Hodnocení: Žádné hodnocení
Počet hodnocení: 0

Použité suroviny receptu Kuchařská pohotovost - Vinný dort s krémem a hroznovým vínem v želé:

Na piškotový korpus  | 3 vejce  | 75 g cukru krystal  | 100 g mouky  | 1/4 balíčku prášku na pečení  | Na vinný krém:  | 800 g smetany ke šlehání  | 20 g plátkové želatiny  | 750 g hroznového vína (bez pecek)  | 200 g cukru moučky  |  koření na svařené víno  |  červená potravinářská barva  | Na ozdobu: plátky čokolády, strouhaná čokoláda na obalení dortu  |  vinné hrozny, želé

Postup přípravy receptu Kuchařská pohotovost - Vinný dort s krémem a hroznovým vínem v želé:

Nejdříve si připravíme dortový korpus. Celá vejce vyšleháme s cukrem a zvlášť smísíme mouku s práškem do pečiva. Do vyšlehaných vajec velmi zlehka vmícháme moučnou směs a těsto ihned vlijeme do připravené dortové formy na pečení.Vložíme do trouby a pečeme asi na 180°C podle výšky dortové formy. Upečený korpus vyjmeme a necháme vychladnout.
Mezitím si připravíme krém. Vyšleháme smetanu ve šlehacím strojku do pevné pěny. Odebereme si část smetany na omazání dortu. Želatinu dáme do studené vody, až nabobtná, rozpustíme ji ve vodní lázni či mikrovlné troubě do tekuté podoby. Pozor, želatina nesmí projít varem! Nyní jednu polovinu hroznového vína rozmixujeme dohladka a dosladíme moučkovým cukrem. Do takto připravené rozmixované směsi zamícháme rozpuštěnou želatinu, vše velmi zlehka spojíme s vyšlehanou šlehačkou a přidáme červené víno svařené s kořením. Pro lepší barvu můžeme přidat trochu červeného potravinářského barviva.
Dno dortové formy vyložíme plátkem piškotového korpusu a zalijeme vrstvou krému, připraveného ze šlehačky, hroznové šťávy, cukru, želatiny a svařeného vína. Na krém položíme cukrářské piškoty, zlehka namočené ve zbytku svařeného vína, a vypeckované hrozny. Nakonec vše opět zalijeme vrstvou krému, zlehka poklepeme o stůl a dáme do ledničky minimálně na dvě hodiny ztuhnout.
Po vychlazení dort po obvodu potřeme vyšlehanou smetanou a obalíme strouhanou čokoládou a dozdobíme podle vlastní fantazie hrozny s želé, čokoládovými plátky, případně hrozny, obalenými v čokoládě. Hotový dort dáme vychladit do lednice alespoň na dvě hodiny.



Čtěte také článek o Kuchařské pohotovosti:

Kuchařská pohotovost zachrání vaše oslavy!



Fotky receptu Kuchařská pohotovost - Vinný dort s krémem a hroznovým vínem v želé:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Kuchařská pohotovost - Vinný dort s
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Pomlázka