Postup přípravy receptu Kukuřičné lívance:
Pokud použijeme čerstvou kukuřici, ořízneme ostrým nožem zrnka z klasu. Pět minut vaříme v hrnci vody, pak osušíme a necháme vychladnout. Konzervovanou kukuřici pouze scedíme. Ušleháme vejce, mléko a máslo, přimícháme mouku i sůl a zpracováváme, dokud není těsto hladké. Potom přidáme kukuřici a jarní cibulku.
Rajčata naskládáme rozkrojenou stranou nahoru na velký plech, pokapeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Slaninu položíme v jedné vrstvě vedle rajčat. Grilujeme 8 - 10 minut, dokud rajčata nezměknou a slanina není křupavá.
Zatímco se slanina griluje, rozpálíme ve velké panvi olej. Nalijeme na něj čtyři lžíce těstíčka a smažíme po každé straně minutu nebo dvě, dokud placičky nejsou nafouklé a zlatavé. Pokračujeme, dokud nespotřebujeme všechno těsto. Lívance necháme okapat na ubrousku, který z nich odsaje přebytečný tuk.