1 kuře
| 20 g oleje
| 30 g másla
| 30 g mouky
| petrželku
| 1/4 l bílého vína
| 1/4 l bújonu
| 200 g žampionu
| 50 g rajského protlaku
| 30 g pažitky
| 2 stroužky česneku
| pepř
| sůl
Postup přípravy receptu Kuře Marianne:
Kuře nakrájíme na kousky a na oleji opečeme ze všech stran. osolíme, opepříme, přidáme petrželku a česnek. Vše zaprášíme moukou a natřásáme nad ohněm, aby se šťáva s moukou promíchala a přitom se nespálilo kuře. Nakonec zalijeme vínem a na mírném ohni necháme pod pokličkou dusit. Přidáme pokrájené žampiony, protlak a dusíme ještě 30 minut. Podáváme s bílou vekou nebo opečenou bramborovou kaší.
Fotky receptu Kuře Marianne:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!