Bramboráky - nejoblíbenější receptyBramboráky - nejoblíbenější recepty Nakládané zelí - nejoblíbenější receptyNakládané zelí - nejoblíbenější recepty Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty Jak vyrobit budku z prkna?Jak vyrobit budku z prkna?
Chytrá žena na Facebooku
Výherní anketa
Recepty
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.10. 2018
Dnes má svátek Havel
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Kuře na červeném víně

fotka Kuře na červeném víně
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 50 min
Hodnocení:  ++++++____
Počet hodnocení: 4

Použité suroviny receptu Kuře na červeném víně:

4 ks stehen  | 200 ml červeného vína  |  sůl  |  pepř  | 2 ks cibule  | 2 stroužky česneku  | 2 ks bobkového listu  | 6 ks jaloviček  | 6 kuliček nového koření  | 6 kuliček pepře  | 10 ks malých cibulek  |  mladé mrkvičky  |  olej  |  cukr

Postup přípravy receptu Kuře na červeném víně:

Jde zase o jednu z úprav kuřete, která vznikla jako analogie s úpravou hovězího masa. Kuře rozčtvrtíme, osolíme, opepříme a na pár hodin naložíme do nálevu, který se skládá z červeného vína, nasekané cibule , dvou prolisovaných stroužků česneku, 2 bobkových listů a špetky tymiánu. Snažíme se, aby porce kuřete byly ponořené, pokud se nám to nezdaří, alespoň občas kuře v nálevu obrátíme. Zatím si nakrájíme slaninu a očistíme cibulky a mrkev. Pokud nemáme mladé cibulky, použijeme větší, ale nakrájíme je na čtvrtky. Mrkev rozkrájíme na špalíčky asi 5 cm dlouhé, nemáme-li mladou mrkev, uděláme z větší mrkve podélným rozříznutím hranolky požadované velikosti.
Když je kuře uleželé, vyjmeme ho z marinády a necháme okapat. Na pánvi zpěníme 100 g nakrájené slaniny, opečeme na něm po všech stranách porce kuřete, přidáme cibulky a mrkev a také opečeme. Potom z pánve vyjmeme maso a předáme ho do pekáče, kam také slijeme většinu tuku a slaninu. Mrkev a cibuli však na pánvi necháme, osolíme a opepříme, přidáme trochu cukru, podlijeme několika lžícemi vody a dusíme téměř doměkka. Zelenina by však měla zůstat křupavá. Kuřecí porce na pekáči podlijeme zbylou marinádou, přidáme jalovčinky, nové koření a celý pepř, dáme vše do trouby a pečeme do červena. Nakonec šťávu můžeme zjemnit kouskem másla a dáme do ní také prohřát dušené cibulky s mrkví. Na talíři obložíme porce kuřete zeleninou a jako přílohu můžeme použít vařené brambory.


?


Fotky receptu Kuře na červeném víně:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Kuře na červeném víně
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !