Bramboráky - nejoblíbenější receptyBramboráky - nejoblíbenější recepty Nakládané zelí - nejoblíbenější receptyNakládané zelí - nejoblíbenější recepty Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty Jak vyrobit budku z prkna?Jak vyrobit budku z prkna?
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.10. 2018
Dnes má svátek Teodor
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Kuře na červeno s grilovacím kořením

fotka Kuře na červeno s grilovacím kořením
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  ++++++++__
Počet hodnocení: 6

Použité suroviny receptu Kuře na červeno s grilovacím kořením:

1 kuře  |  olej  |  směs koření „Grilovací“  | 2 lžíce octa  | 3 lžíce sojová omáčka  | 3 lžičky krupicového cukru  |  sůl

Postup přípravy receptu Kuře na červeno s grilovacím kořením:

Kuře s kůží rozdělíme na menší porce. (Nejprve oddělíme stehna a křídla a rozdělíme je v kloubech. Potom oddělíme prsa od hřbetu a sekáčkem nebo nožem je napříč rozdělíme na několik menších kousků.) Naporcované kuře potřeme směsí, kterou jsme připravili smícháním 1 lžíce oleje a 1 lžičky směsi koření „Grilovací“. Na 15 minut dáme odležet.

Do většího kastrolu dáme olej (asi 5 lžic) a do horkého oleje vložíme kuře. Smažíme na prudkém ohni několik minut. Kousky kuřete stále mícháme a obracíme. Vodu, kterou maso pustí necháme vysmažit. Až zbude v kastrolu jen syčící omastek, přilijeme 2 lžíce octa a opět ho necháme vysmažit. Podlijeme vodou (asi tolik, aby bylo maso ponořené) a přibližně 10 minut vaříme maso na prudkém ohni. Potom přidáme 3 lžíce sojové omáčky, 1 lžičku směsi koření „Grilovací“, 3 lžičky krupicového cukru a 1/2 lžičky soli, oheň ztlumíme a kastrol přikryjeme pokličkou. Dusíme ještě asi 10 minut, než kuře změkne a zčervená. Většina vody se odpaří a na dně kastrolu zbude právě tolik šťávy, kolik je potřeba k přelití porcí.

Podáváme s rýží, bramborem či bramborovou kaší, popřípadě s chlebem.


Fotky receptu Kuře na červeno s grilovacím kořením:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Kuře na červeno s grilovacím kořením
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !