Vložil: | Sunninka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Kuře na estragonu a šalotce:
1 kuře
| 50 g másla
| 2 lžíce oleje
| 6 šalotek
| estragon
| sůl
| pepř
| 1 sklenička suchého bílého vína
| 1 dl smetany
| 2 vaječné žloutky
Postup přípravy receptu Kuře na estragonu a šalotce:
Rozpusťte máslo a olej v hrnci a opečte dozlatova porce kuřete. Přidejte nasekanou šalotku a ještě chvíli smažte. Osolte a opepřete. Přidejte 3 nebo 4 snítky estragonu a bílé víno. Zakryjte a nechte na mírném ohni dusit asi půl hodiny. Měkké kuře vyndejte z hrnce a uložte tak, aby zůstalo teplé. Nasekejte 2 snítky estragonu a přidejte je do smetany. Pak vmíchejte oba žloutky. Tuto směs přilijte do vývaru. Porce kuřete podávejte zalité touto omáčkou.
Fotky receptu Kuře na estragonu a šalotce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!