3 ks citróny
| 20 lístků máta peprná
| dle chuti: pepř a sůl
| 6 ks kuřecí prsíčka
| 3 lžíce olivový, nebo arašídový olej
| 1 ks okurka
| 3 ks menší cibule
Postup přípravy receptu Kuře na okurkách:
Očistíme jednu větší okurku, rozkrojíme jí podélně a zbavíme veškerých semínek. Očištěnou okurku nakrájíme na kostičky, které budeme 3 minuty blanšírovat ve vařící osolené vodě. Nakonec je necháme okapat.
Cibule a kuřecí prsíčka pokrájíme na nudličky. Prsíčka opečeme na rozpáleném oleji dozlatova. Vyndáme je z pánve stranou a na stejné pánvi orestujeme cibulku. K takto připravené cibulce přikapeme šťávu ze tří citrónů, lístky máty a 1/2 dl studené vody. Přivedeme do varu a vložíme maso, osolíme, opepříme a ještě dalších 10 minut mírně podusíme.
Přibližně po 5 minutách dušení přidáme blanšírované okurky!
Jako přílohu můžeme servírovat společně s vařenými bramborami, nebo s dušenou rýží, popřípadě s těstovinami.
Fotky receptu Kuře na okurkách:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!