1 kuře cca 1200 g
| ½-1 lžička východoindického karí
| 50 g másla
| 1 dl kuřecího vývaru
| 2 dl smetany ke šlehání
| 200 g hroznových bobulí bez jader rozkrojených na poloviny
| ½ lžičky soli
Postup přípravy receptu Kuře s hroznovým vínem:
Rozdělte kuře na 4 díly a stáhnete z nich kůži. Potřete je karí kořením a osmažte je v hluboké pánvi/kastrole na másle dohněda. Přidejte vývar a smetanu, pánev zakryjte pokličkou a duste na malém ohni asi 30 minut, až je kuře měkké. Kuře vyjměte a udržujte horké. Je-li omáčka příliě řídká, odpařte jí část. Do omáčky přidejte hrozny a vařte ještě 2-3 minuty. Ochuťte solí a nalejte na kuře.
Fotky receptu Kuře s hroznovým vínem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!