Postup přípravy receptu Kuře v šafránové omáčce:
Kuře omyjeme ve studené vodě a rozdělíme na 8 porcí. Do porcí zatřeme sůl. Rajče krátce vložíme do vroucí vody, vyjmeme, zchladíme a oloupeme, nakrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli a česnek jemně nasekáme. Šafrán rozemneme mezi prsty a vložíme do 2 lžic horké vody, aby se vyluhoval. Ve velkém hrnci rozehřejeme olej. Vložíme naporcované kuře a po všech stranách opečeme dohněda. Přidáme rajčata, cibuli a česnek. Krátce podusíme, přimícháme jogurt, zahuštěnou smetanu a šafrán. Přikryjeme a kuře dusíme na mírném ohni 2 hodiny, až se maso uvolní od kostí. Kuře osolíme, okořeníme kayenským pepřem. Omytou petrželku nasekáme a zamícháme s kysanou smetanou ke kuřeti.