Bramboráky - nejoblíbenější receptyBramboráky - nejoblíbenější recepty Nakládané zelí - nejoblíbenější receptyNakládané zelí - nejoblíbenější recepty Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty Jak vyrobit budku z prkna?Jak vyrobit budku z prkna?
Chytrá žena na Facebooku
Výherní anketa
Recepty
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.10. 2018
Dnes má svátek Lukáš
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Kuřecí galantina podle Ladislava Nodla

fotka Kuřecí galantina podle Ladislava Nodla
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  +++++-____
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Kuřecí galantina podle Ladislava Nodla :

1 kuře vykostěné  | Na nádivku:  | 500 g vepřového mletého masa  | 150 ml smetany  | 1 vejce  |  paštikové koření (1 lžička bílého pepře a 1/2 lžičky závoru, nového koření, kmín a bylinky)  | 1 prášková želatina  |  sůl  | 5 hlaviček žampionů, na čtvrtky  | 200 g prorostlé slaniny, na dlouhé proužky, čtvercového průřezu, nebo na kostky

Postup přípravy receptu Kuřecí galantina podle Ladislava Nodla :

Kuře zbavíme všech kosti. Nejdříve je nařízneme dvěma řezy těsně podél páteře, kterou pak vytrhneme i s kostmi. Pak kuře obrátíme a vyjmeme kosti z křídel a stehýnek. Z kostí uvaříme dobrý vývar. Maso ještě upravíme: - tj. přeřízneme šlachy v místě stehýnek, maso na prsíčkách malinko seřízneme a přebývající sval vložíme do dutiny břišní. Maso křížem krážem nožem dlouhými řezy prořízneme. Tento, trochu neforemný, kus masa přeneseme na hliníkovou fólii, na kterou ještě položímém plastovou (polyproylen) fólii. Vše urovnáme do souvislého plátu, posypeme paštikovým kořením, práškovou želatinou a osolíme.
Příprava náplně a uvaření:
Vepřové maso vložíme do mísiče, přidáme vejce, smetanu, přisypeme želatinu, sůl, paštikové koření a dobře promícháme do pasty. Pastu vložíme na plát kuřecího masa, přidáme nakrájené žampiony, slaninu a plát zabalíme do fólie a ještě pevně utáhneme alobalem. Také konce alobalu utěsníme zakroucerním nebo několikanásobným přeložením. Tento váleček vložíme do horké vody a při 85°C vaříme po dobu 50 minut. Teplotu udržujeme na uvedené teplotě (kvůli želatině) a pokud nám teplota stoupne, přilijeme do lázně studenou vodu, kterou si nachystáme v blízkosti hrnce. Po vyjmutí z varné lázně ještě zabalenou galantinu ponoříme do studené vody, prudce ji ochladíme, aby se zatáhla a náplň se dobře propojila.
Příloha: chléb, pečivo


Fotky receptu Kuřecí galantina podle Ladislava Nodla :

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Kuřecí galantina podle Ladislava Nodla
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Zlato