Vložil: | Lincey |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 8 |
|
|
Použité suroviny receptu Kuřecí kousky a la bažant:
500 g kuřecího masa nakrájeného na kousky
| 2 dcl červeného vína
| koření Divočina
| 1 větší cibule
| 100 g slaniny
| 1 polévková lžíce hladké mouky
| sůl, cukru, olej, pepř, kmín
Postup přípravy receptu Kuřecí kousky a la bažant:
Kousky masa zalejeme vínem a necháme 2-3 dny odležet v lednici.
Špek nakrájíme na kousky a necháme zesklovatět na troše oleje, pak přidáme nasekanou cibuĺku a kousky masa, které jsme osolili opepřili, posypali Divočinou a kmínem - prudce orestujeme (cca 8 minut), pak podlejeme trochou vína a podusíme ještě 8 minut, těsně pře koncem zaprášíme hladkou moukou (nebo mouku raději rozmíchejte v trošce vody), dochutíme cukrem a na závěr provaříme ještě 5 minut.
Fotky receptu Kuřecí kousky a la bažant:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!