Bramboráky - nejoblíbenější receptyBramboráky - nejoblíbenější recepty Nakládané zelí - nejoblíbenější receptyNakládané zelí - nejoblíbenější recepty Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty Jak vyrobit budku z prkna?Jak vyrobit budku z prkna?
Chytrá žena na Facebooku
Výherní anketa
Recepty
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.10. 2018
Dnes má svátek Havel
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Kuřecí prsa s pomerančem a karamelem

fotka Kuřecí prsa s pomerančem a karamelem
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  ++++++____
Počet hodnocení: 10

Použité suroviny receptu Kuřecí prsa s pomerančem a karamelem:

4 ks kuřecích prsou  | 8 plátků anglické slaniny  | 2 lžíce oleje  | 1 lžíce tekutého karamelu  | 1 lžíce citronové šťávy  | 5 lžic koňaku  | 250 g rajčat  | 1 ks pomeranče  |  sůl  |  pepř

Postup přípravy receptu Kuřecí prsa s pomerančem a karamelem:

Každý kousek kuřecích prsou rozdělíme na dva díly, posolíme a opepříme. Každý díl kuřecího masa omotáme anglickou slaninou a připevníme ji párátkem. Opláchneme si rajčata a pokrájíme je na dílky. Dobře omyjeme větší pomeranč, z poloviny oloupeme škrabkou na brambory kůru a pokrájíme ji na nudličky. Pomeranč rozkrojíme na poloviny – jednu dáme stranou a použijeme ji na zdobení, z druhé vymačkáme šťávu.
Rozpálíme si dvě lžíce oleje a opečeme na něm připravené kousky masa. Vyjmeme je a uchováme v teple. Do zbylého oleje přidáme tekutý karamel (pokud ho nemáme k dispozici, tak do rozpáleného oleje dáme vrchovatou lžíci krupicového cukru a necháme ho zezlátnout), poté přidáme koňak a citronovou šťávu. Vše promícháme, přidáme pokrájená rajčata a šťávu a kůru z pomeranče. Opět promícháme a vložíme zpátky maso. Nádobu přikryjeme a vše dusíme asi 40 minut až je maso měkké. Vhodnou přílohou je rýže. Před podáváním jídlo ozdobíme nasekanou petrželkou či lístky bazalky a plátkem pomeranče.


Fotky receptu Kuřecí prsa s pomerančem a karamelem:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Kuřecí prsa s pomerančem a karamelem
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Zlaťáky