Příprava marinády: Čerstvé šípky zbavíme „bubáků“ a stopek, nožem je rozpůlíme a vyndáme z nich jadérka. Pak je propláchneme, abychom je zbavili chloupků z jadérek a necháme okapat. Vložíme do nádoby, zalijeme 100 ml olivového oleje a tyčovým mixérem je rozdrtíme téměř na kaši. Tu promícháme s chilli a zázvorem. Kuličky černého a barevného pepře čerstvě umeleme v mlýnku na koření a zamícháme do marinády. Pokud použijeme místo čerstvých šípků sušené, tak je také rozemeleme v mlýnku.
Prsní kuřecí řízky zlehka naklepeme, potřeme šípkovou marinádou z obou stran a každý plátek ještě pokapeme šťávou z citronu. Maso naložené v marinádě necháme alespoň 1 hodinu uležet.
Kuřecí plátky smažíme zprudka na rozehřátém oleji po obou stranách. Před koncem smažení necháme pod masem rozpustit kousek másla. Podle chuti osolíme.
Kuřecí šípkový steak podáváme s uvařenou rýží, zdobíme zelenou petrželkou a čerstvou zeleninou.
Fotky receptu Kuřecí šípkový steak:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!