Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kuřecí vývar s masovými pirohy

fotka Kuřecí vývar s masovými pirohy
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 70 min
Hodnocení:  +++++-____
Počet hodnocení: 8

Použité suroviny receptu Kuřecí vývar s masovými pirohy:

2 stroužky česnek  | 1/2 ks kuře  | 10 kuliček černý pepř  | 4 kuličky nové koření  | 1 ks menší cibule  | 1/2 balíčku listové těsto  | 150 g kořenová zelenina  | na ozdobu: sezamové semínko  |  kmín  | na potření:  | 1 ks vejce  | náplň:  | 1 lžíce máslo  | 1 ks vejce  | 50 g jarní cibulka  | podle chuti: muškátový květ  |  sůl  | podle potřeby: mletý černý pepř  |  zelená petrželka

Postup přípravy receptu Kuřecí vývar s masovými pirohy:


Připravíme si vývar. Použijeme půlku kuřete, očištěnou a nakrájenou mrkev, celer a petržel. Přidáme oloupanou cibulku a stroužky česneku. Ochutíme celým pepřem, novým kořením a podle chuti osolíme. Vaříme na mírném ohni, dokud kuře není dost měkké. Potom polévku scedíme přes síto. Čistý vývar ještě dochutíme solí nebo bylinkami.

Uvařené kuřecí maso obereme a pokrájíme najemno. Na pánvi zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme maso a 1 natvrdo uvařené nastrouhané vajíčko. Ochutíme solí, mletým pepřem, muškátovým květem a přidáme pokrájenou zelenou petrželku. Promícháme a náplň na pirožky necháme vystydnout.

Pirohy si připravíme z listového těsta, které rozválíme a rádýlkem rozkrájíme na čtverce. Na každý čtverec dáme asi lžičku připravené náplně. Přehnutím vytvoříme trojhránky, které potřeme rozšlehaným vejcem. Můžeme posypat sezamovým semínkem nebo kmínem.

Masové pirožky pečeme v mírné troubě dozlatova.

Pirohy podáváme buďto k horkému kuřecímu vývaru nebo samostatně. Vývar třeba k obědu a pirožky studené jako přílohu k zeleninovému salátu.






Fotky receptu Kuřecí vývar s masovými pirohy:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Kuřecí vývar s masovými pirohy
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !