Použité suroviny receptu Kváskový cibulový chléb s česnekem:
300 ml piva
| 200-250 ml kvásku
| 1 lžíce octa (vinný, jablečný)
| 1 lžíce oleje
| 1/2 lžičky cukru
| 2 lžičky soli
| 2 lžičky drceného kmínu
| 330 g hladké mouky
| 250 g žitné chlebové mouky
| 70-100 g cibule nakrájené na kostičky
| 3 stroužky česneku nakrájeného nadrobno
Postup přípravy receptu Kváskový cibulový chléb s česnekem:
Cibuli a česnek dát až po signálu, já dávám jen asi 5 minut před koncem míchání, aby nebyly pekárnou rozdrcení do ztracena. Je to kváskový chleba, takže podle potřeby při míchání dosypat mouku. Chleba díky cibuli chutná mírně nasládle.
Fotky receptu Kváskový cibulový chléb s česnekem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!