Použité suroviny receptu Květák s bešamelem a bokem:
70 g hladká mouka
| 60 g máslo
| dle chuti: mletý černý pepř a sůl
| 1 ks květák
| 1 kostka masox
| dle chuti: provensálské koření
| 750 ml mléko
| 200 g sušený bok
| 200 g eidam
Postup přípravy receptu Květák s bešamelem a bokem:
Květák očistíme a rozebereme na růžičky. Ty povaříme v osolené vodě do poloměkka. Vodu slijeme. Lepší je mít květák uvařený den předem. Zkrátíme tím dobu přípravy.
Sušený bok a sýr nakrájíme na kostičky. Bok můžeme nahradit šunkou.
Z másla a mouky připravíme světloiu jíšku, rozředíme mlékem a povaříme. Pak v ní rozpustíme masox.
Květák vložíme do pekáčku, posypeme sýrem a kostičkami boku, osolíme, opepříme a zalijeme bešamelem. Vše mírně posypeme provensálským kořením a krátce zapečeme.
Podáváme samostatně nebo s brambory.
Fotky receptu Květák s bešamelem a bokem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!