Vložil: | Estrellka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 10 |
|
|
Použité suroviny receptu Květák zapečený s paprikami, slaninou a smetanou:
1 velký květák
| 6 plátků anglické slaniny
| 200 g červených paprik naložených v oleji
| 200 ml zakysané smetany
| 180 g strouhaného sýra typu čedar nebo gouda
| sůl a pepř na dochucení
Postup přípravy receptu Květák zapečený s paprikami, slaninou a smetanou:
Květák rozdělte na růžice a vařte sedm minut ve větším hrnci v osolené vodě, aby zkřehl, ale nerozvařil se. Pak růžice sceďte a rozložte do zapékací formy. Ještě jemně osolte a opepřete. Rozpalte gril v troubě. Slaninu nakrájejte na proužky, ty rozložte na pečicí plech a pod grilem vypečte do křupava. Gril nevypínejte. Polovinu slaniny přidejte ke květáku spolu s paprikami, odkapanými a případně také nakrájenými na proužky. Hrst sýra si ponechte stranou, zbytek smíchejte se smetanou a přelijte přes květák. Posypte zbylou slaninou i sýrem a pod grilem zapékejte pět minut, až omáčka začne bublat a sýr se roztaví.
Fotky receptu Květák zapečený s paprikami, slaninou a smetanou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!