Houbový guláš - nejoblíbenější receptyHoubový guláš - nejoblíbenější recepty Tipy na dekorace pro krásnější podzim a zimuTipy na dekorace pro krásnější podzim a zimu Bramboráky - nejoblíbenější receptyBramboráky - nejoblíbenější recepty Jeřabiny - nejoblíbenější receptyJeřabiny - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Jedeme na výlet
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 22.10. 2019
Dnes má svátek Sabina
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Kynutý cop plněný skořicí a marcipánem

fotka Kynutý cop plněný skořicí a marcipánem
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 120 min
Hodnocení:  +++++++___
Počet hodnocení: 6

Použité suroviny receptu Kynutý cop plněný skořicí a marcipánem:

Na těsto:  | 500 g polohrubé mouky  | 100 g másla  | 70 g cukru krupice  | 42 g droždí  | 150 ml mléka  | 1 ks vejce  | 1 ks citrónu  | 1 špetka soli  | dle potřeby: hladká mouka na pomoučení válu  | Na náplň:  | 200 g marcipánu  | 200 g mandlí  | 200 g cukru  | 100 ml mléka  | 2 lžíce rumu  | 1 lžička skořice  | Na ozdobení: 1 lžička vody a čokoláčová vajíčka  | 1 ks žloutku  | 1 lžíce mandlových lupínků

Postup přípravy receptu Kynutý cop plněný skořicí a marcipánem:

V hrnku mírně zahřejeme mléko, rozdrobíme do něho droždí, posypeme lžící cukru a na teplém místě necháme vzejít kvásek. Citrónovou kůru z citrónu důkladně kartáčkem opereme pod proudem horké vody a z poloviny nastrouháme kůru. Do mísy nasypeme prosátou polohrubou mouku, přilijeme vlažné mléko, přidáme citrónovou kůru, rozklepnuté vejce, sůl, zbytek cukru, zalijeme kváskem a vypracujeme pružné těsto. Mísu přikryjeme utěrkou a na teplém místě necháme kynout asi 30 minut, kdy těsto zdvojnásobí svůj objem. Ještě jednou těsto propracujeme a rozdělíme na 3 stejně velké části. Mezitím co těsto kyne si připravíme náplň, do misky nastrouháme surový marcipán, přidáme spařené oloupané, na jemno umleté mandle, cukr, rum, skořici, mléko a vše utřeme do hladkého krému. Části těsta položíme na hladkou moukou posypaný vál a vyválíme je do placek. Potřeme je marcipánovou náplní a zarolujeme. Prameny položíme vedle sebe a upleteme z nich cop, konce podhrneme dolů. Cop opatrně přeneseme na plech a necháme na teplém místě ještě asi 40 minut kynout. Žloutky rozšleháme s 1 lžičkou vody a celý cop jim potřeme. Posypeme mandlovými lupínky a na 35 minut dáme do vyhřáté trouby na 175 °C péci. Potom cop vyndáme, necháme vychladnout a ozdobíme marcipánovými vajíčky.



Fotky receptu Kynutý cop plněný skořicí a marcipánem:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Kynutý cop plněný skořicí a marcipánem
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.

Přehledné srovnání bankovních i nebankovních půjček online na Usetreno.cz



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Stříbrňáky