Postup přípravy receptu Kynutý koláč s marmeládou:
Nejprve si připravíme kvásek. Do části vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme lžíci cukru a zaprášíme moukou. Necháme asi 10 minut na teplém místě vykynout. Do mísy prosijeme mouku, přidáme zbylý cukr, vanilkový cukr, žloutky, rozpuštěné máslo, zbylé vlažné mléko, špetku soli a vykynutý kvásek.
Důkladně vařečkou propracujeme na hladké vláčné těsto, které zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě přibližně 30 minut vykynout.
Těsto znovu propracujeme, uděláme bochánek a necháme na vále 15 minut kynout. Část těsta odřízneme a rozdělíme ještě na 2 poloviny. Rozválíme je na dlouhé válečky, které do sebe stočíme.
Těsto rozválíme na kulatý plát silný cca 1 cm. Dáme ho na tukem vymazaný plech, okraj vytvoříme ze stočeného těsta a vše potřeme rozšlehaným vejcem. Pak kynutý koláč vyplníme bezinkovou marmeládou. Povrch kynutého koláče s marmeládou posypeme drobenkou a pečeme v předehřáté troubě při 180 C asi 30 minut.
Kynutý koláč s marmeládou necháme vychladnout a krájíme.