1 lžičku soli
| 1 lžičku cukru
| 500 g hladké mouky
| 42 g droždí
| 1 lžičku oleje
| 300 ml podmáslí
Postup přípravy receptu Kyprý chléb bílý:
Do mísy dáme mouku, sůl a olej. Podmáslí s cukrem mírně zahřejeme, rozdrobíme do něj droždí a rozmícháme. Roztok pak nalijeme do mísy s moukou. Pro kvalitu hladkého a mírně lepivého těsta můžeme hnětač. Na povrchu uděláme několik šikmých zářezů. Přikrytý chléb necháme na teplém místě 30 minut kynout, až se jeho objem zdvojnásobí. Troubu předehřejeme na 250 °Ca na plechu vyloženém pečícím papírem pečeme bochník pokropený vodou. Po 15 minutách teplotu snížíme a povrch potřeme vodou.
Fotky receptu Kyprý chléb bílý:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!