375 g nasoleného hovězího masa
| 150 g nasoleného vepřového masa
| 1 cibuli
| jednu polévkovou lžíci margarinu
| 750 g brambor
| nakládané okurky
| pepř
| muškátový oříšek
| půl stroužku česneku
| 4 vejce
| 4 sardelky
Postup přípravy receptu Labskaus :
Maso uvaříme ve vodě doměkka. S okurkami umeleme na masové strojku a necháme odpočinout. Uvařené brambory prolisujeme na bramborovém lisu a smícháme s troškou masového vývaru na jemnou hmotu.
Maso smícháme s bramborovou kaší a přidáme nasekanou a osmaženou cibuli. Okořeníme pepřem, muškátovým oříškem a utřeným česnekem. Kaši dáme do mísy, obložíme sázenými vejci a sardelkami.
Místo sardelek můžeme použít i marinované sledě, ty však podáváme zvlášť.Jako příhodu podáváme nakládané okurky.
Fotky receptu Labskaus :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!