350 g velkých fazolí
| 2 lžíce oleje
| 1 cibule
| 1 velká paprika
| 4-5 rajčat
| špetka mletého pepře
| špetka soli
| trochu petrželky
| 4-5 stroužků česneku
| 8-12 plátků anglické slaniny
| na vymazání tuk
Postup přípravy receptu Labužnické fazole:
Propláchnuté a předem namočené fazole zalijeme vodou tak, aby byly potopené. Uvaříme je téměř doměkka a scedíme. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na nudličky nakrájenou papriku a na menší kousky nakrájená rajčata. Zeleninu krátce podusíme, vmícháme uvařené fazole, opepříme a osolíme. Nadrobno nakrájenou petrželku smícháme s prolisovaným česnekem, touto směsí potřeme plátky slaniny a stočíme do závitků. Slaninové závitky rozložíme na dno tukem vymazané zapékací mísy zakryjeme uvařenými fazolemi. Vložíme do středně předehřáté trouby a zapékáme asi 25 minut. Podáváme s chlebem.
Fotky receptu Labužnické fazole:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!