Postup přípravy receptu Labužnické hovězí nudličky:
Na přípravu tohoto jídla je nutné použít kvalitní a mladé hovězí maso – svíčkovou nebo nízký roštěnec, v krajním případě mladé zadní hovězí maso. Maso odblaníme, nakrájíme na plátky, jemně naklepeme a poté nakrájíme na nudličky. Promícháme ho se dvěma lžícemi oleji a než připravíme ostatní suroviny, necháme ho odležet v chladnu. Zatím si oloupeme cibuli (lepší je červená, ale můžeme použít i normální cibuli) a nakrájíme ji na kostičky. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Také žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Z papriky odstraníme jádra, omyjeme ji a nakrájíme na proužky. Olivy můžeme zkusit odpeckovat a nakrájet, ale nevadí, když je ponecháme v celku. Připravíme si také kečup, smetanu, víno a všechno koření, abychom měli vše po ruce, až budeme maso tepelně upravovat. Dobré také je, než se pustíme do vlastní přípravy masa, udělat si přílohu. Výborně se hodí hranolky, nic nezkazíme, když si je připravíme předem a uchováme je v teple (například v mírně zahřáté troubě).
Na pánvi si rozehřejeme zbývající dvě lžíce oleje a orestujeme hovězí nudličky. Přidáme drobně nakrájenou cibuli, česnek a žampiony a vše osmahneme. Posypeme červenou paprikou, necháme zpěnit a poté zalijeme kečupem, smetanou a vínem, osolíme, opepříme a společně dusíme ještě 3 minuty. Nakonec vmícháme papriku nakrájenou na nudličky a olivy a vše dobře prohřejeme. Ihned podáváme.