Postup přípravy receptu Ledový dort s rybízovou náplní:
Ve vodní lázni šleháme vejce, žloutky a citronovou kůru. Po chvíli vyjmeme a pokračujeme ve šlehání až do vychladnutí. Vmícháme mouku, solamyl a nakonec zvolna vychladlé tekuté máslo. Těstem naplníme formu, kterou jsme si předem vytřeli tukem a vysypali hrubou moukou, povrch těsta urovnáme, aby byl rovný a hladký. Korpus pečeme v troubě předehřáté asi na 190 °C po dobu asi 35 minut. Vychladlý korpus rozřízneme na tři pláty. Spodní plát zakapeme pomerančovou šťávou a rumem, prostřední potřeme rybízovou zavařeninou a vrchní potřeme meruňkovou marmeládou (lépe než rybízová "zatáhne" póry piškotového těsta). Pokud je meruňková marmeláda tuhá, rozehřejeme ji s troškou vody, aby se dobře roztírala. Podle návodu si připravíme ledovou polevu a rovnoměrně jí potřeme povrch dortu. Část polevy můžeme nechat stékat po bočních stěnách dortu, vytvoří hezkou ozdobu. Rozpustíme čokoládovou polevu a spirálovitě jí stříkáme na ještě tekutou ledovou polevu. Ideální je hotová čokoládová poleva, prodávaná v takovém obalu, že stačí odstříhnout jeden roh sáčku a polevu dát na chvíli rozehřát do horké vody. Na zdobení ji použijeme samozřejmě jen část, potom polevu necháme ztuhnout a uložíme v chladnu pro příští použití. Na závěr vytvoříme do ještě teplé polevy efektní pavučinový vzorek.