Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Ledový dort s rybízovou náplní

fotka Ledový dort s rybízovou náplní
Vložil:
Porcí:8
Doba přípravy: 50 min
Hodnocení:  ++++++-___
Počet hodnocení: 12

Použité suroviny receptu Ledový dort s rybízovou náplní:

5 vajec  | 2 žloutky  | 150 g polohrubé mouky  | 150 g cukru  | 1/2 lžičky strouhané citronové kůry  | 30 g solamylu  | 90 g tekutého másla  | Náplň a zdobení:  | 200 g rybízové zavařeniny  | 70 g moučkového cukru  | 6 cl pomerančové šťávy  | 6 cl rumu  | 180 g meruňkové zavařeniny  | 150 g ledové polevy  | 100 g čokoládové polevy

Postup přípravy receptu Ledový dort s rybízovou náplní:

Ve vodní lázni šleháme vejce, žloutky a citronovou kůru. Po chvíli vyjmeme a pokračujeme ve šlehání až do vychladnutí. Vmícháme mouku, solamyl a nakonec zvolna vychladlé tekuté máslo. Těstem naplníme formu, kterou jsme si předem vytřeli tukem a vysypali hrubou moukou, povrch těsta urovnáme, aby byl rovný a hladký. Korpus pečeme v troubě předehřáté asi na 190 °C po dobu asi 35 minut. Vychladlý korpus rozřízneme na tři pláty. Spodní plát zakapeme pomerančovou šťávou a rumem, prostřední potřeme rybízovou zavařeninou a vrchní potřeme meruňkovou marmeládou (lépe než rybízová "zatáhne" póry piškotového těsta). Pokud je meruňková marmeláda tuhá, rozehřejeme ji s troškou vody, aby se dobře roztírala. Podle návodu si připravíme ledovou polevu a rovnoměrně jí potřeme povrch dortu. Část polevy můžeme nechat stékat po bočních stěnách dortu, vytvoří hezkou ozdobu. Rozpustíme čokoládovou polevu a spirálovitě jí stříkáme na ještě tekutou ledovou polevu. Ideální je hotová čokoládová poleva, prodávaná v takovém obalu, že stačí odstříhnout jeden roh sáčku a polevu dát na chvíli rozehřát do horké vody. Na zdobení ji použijeme samozřejmě jen část, potom polevu necháme ztuhnout a uložíme v chladnu pro příští použití. Na závěr vytvoříme do ještě teplé polevy efektní pavučinový vzorek.


Fotky receptu Ledový dort s rybízovou náplní:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Ledový dort s rybízovou náplní
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles