Léto - čas jahodLéto - čas jahod Čas malinČas malin Rybízová marmeláda - nejoblíbenější receptyRybízová marmeláda - nejoblíbenější recepty Bílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chutiBílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chuti
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 16.07. 2018
Dnes má svátek Luboš
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Ledvinky na bazalce

fotka Ledvinky na bazalce
Vložil:
Porcí:5
Doba přípravy: 80 min
Hodnocení:  ++++______
Počet hodnocení: 4

Použité suroviny receptu Ledvinky na bazalce:

1 kg očištěných ledvinek  | 1 ks cibule  |  olej  |  sůl  | 400 ml vývaru  | 100 g hladké mouky  | 2 stroužky česneku  |  pepř  | 1 svazek bazalky  | 1-2 lžičky worcesterské omáčky

Postup přípravy receptu Ledvinky na bazalce:

Největším problémem tohoto pokrmu jsou správně oprané a očištěné ledvinky, a to za vás většinou nikdo neudělá. Takže s chutí do toho. Každou ledvinku rozřízneme podélně na poloviny a jednoduše řečeno z ní odstraníme vše, co je bílé. Chce to ostrý nůž a trochu trpělivosti. Očištěné ledvinky pečlivě propereme ve studené vodě - i několikrát a necháme okapat. Nakrájíme je na nudličky a spaříme horkou vodou. Cibuli oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka. Na hluboké pánvi nebo v kastrolu rozpálíme olej a cibuli na něm osmahneme do růžova. Potom přidáme ledvinky a společně s cibulí je orestujeme. Zalijeme je připraveným vývarem z masoxu (asi 150 ml), promícháme a dusíme pod pokličkou doměkka. Občas kontrolujeme a případně přilijeme vývar, ale asi 150 ml vývaru si ještě necháme stranou. Měkké ledvinky vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk a zaprášíme moukou, dobře prošleháme a orestujeme. Zhruba po 10 minutách vrátíme maso zpět do omáčky, přilijeme zbytek vývaru a ještě asi 10 minut společně podusíme na mírném ohni. Česnek oloupeme, prolisujeme a smícháme se solí a černým pepřem. Bazalku opláchneme a část jí nakrájíme (část použijeme na konečné dozdobení). Utřený česnek a nakrájenou bazalku vmícháme k ledvinkám, dochutíme solí a worcesterskou omáčkou. Podáváme s bramborovou kaší a zdobíme zbylými lístky bazalky.


Fotky receptu Ledvinky na bazalce:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Ledvinky na bazalce
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !