Čas malinČas malin Léto - čas jahodLéto - čas jahod Borůvky - víte o nich všechno?Borůvky - víte o nich všechno? Rybízová marmeláda - nejoblíbenější receptyRybízová marmeláda - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.07. 2019
Dnes má svátek Luboš
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Lehký pudinkový medovník

fotka Lehký pudinkový medovník
Vložil:
Porcí:12
Doba přípravy: 90 min
Hodnocení:  +++_______
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Lehký pudinkový medovník:

450 g hladké mouky  | 180 g moučkového cukru  | 180 g tuku + 1 vejce  | 1,5 lžíčky jedlé sody  | 3 lžíce medu a 7 dkg ořechů  | 1 lžíčka kakaa pro barvu  | Na krém: 0,5 l mléka  | 2 balíčky vanilkového pudinku  | 100 g másla  | Na sirup: 1,5 dcl převařené vody  | 4 lžíce cukru  | 75 ml rumu

Postup přípravy receptu Lehký pudinkový medovník:

Nad párou v misce šleháme (cca 5 min) máslo, cukr, vejce, med a smetanu. Budeme mít krém, který nebude hustý. Do mísy si vysypeme mouku, smícháme s jedlou sodou a přidáme vlažný krém. Vypracujeme těsto, které zabalíme do mikrotenu a dáme do lednice odpočinout asi na hodinku.
Z těsta si uděláme pět kousků, které máme přikryté aby neoschly. Na pečícím papíře si vyválíme placku cca 2–3 mm silnou a vykrojíme kolo o průměru 22 cm. Zbytky těsta si dáváme stranou a pak z nich uděláme placku a její díl použijeme na ozdobu. Vykrojené kolo si přeneseme i s papírem na plech a upečeme v předehřáté troubě na 180° C cca 4 min. Upečené kolo si necháme vychládnout na papíře dokud nezchladne a bude se dobře přenášet. Takto upečeme všechny kola.
Krém: Pouze uvaříme hustý pudink, do kterého po vychladnují zamícháme máslo.
Dort vytvoříme následujícím způsobem: Spodní placku potřeme sirupem jenom zvrchu, natřeme krém a než přiložíme další placku, tak jí potřeme sirupem zespodu a po přiložení i zvrchu. Takto dáme na sebe 5 placek. Sirup vypotřebujeme téměř všechen. Pamatujte na to, že když to budete mít málo namazané sirupem, bude to tužší. Krémem lehce namažeme taky vršek a strany. Rozsekáme 3 dkg vlašských ořechů a 5 dkg z upečené placky (zbytek si sněste) a tím posypeme strany a vršek medovníku. Takhle připravený medovník už můžeme jíst za 24 hodin.


Fotky receptu Lehký pudinkový medovník:

Lehký pudinkový medovník
Lehký pudinkový medovník
Lehký pudinkový medovník
Lehký pudinkový medovník
Lehký pudinkový medovník
Lehký pudinkový medovník
Lehký pudinkový medovník
Lehký pudinkový medovník
Lehký pudinkový medovník
Lehký pudinkový medovník
Fotky vložil: ,bellinka,damami,ivanao 
Hodnocení receptu Lehký pudinkový medovník
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.

Přehledné srovnání bankovních i nebankovních půjček online na Usetreno.cz



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !