Postup přípravy receptu Letní nákyp s červenorybízovým želé:
Do hrnce dáme ovoce, cukr a 3 lžíce vody a vše vaříme asi 5 min, dokud ovoce nezměkne. Poté necháme částečně vychladnout. Dno a stěny formy na nákym vyložíme šesti plátky chleba. Měli bychom mít jistotu, že nikde nezůstane ani skulinka. Šťávu z ovoce slijeme, dáme stranou a ovoce vložíme do chlebem vyložené formy. Zakryjeme je chlebovým víčkem a přelijeme 3-4 lžícemi ovocné šťávy. Poté formu přikryjeme talířem, který zatížíme. Nákyp vložíme na 2-3 hodiny do chladničky, aby chleba nasákl šťávu z ovoce. Mezitím připravíme polevu. Zbývající šťávu, ve které jsme vařili ovoce, nalijeme do hrnce a přidáme želatinu. Za stálého míchání vaříme 2-3 min, dokud se želatina nerozpustí. Nákyp nakonec vyklopíme na talíř a přelijeme připravenou želatinou