Dno dortové formy vyložíme kulatými piškoty, snažíme se je klást hustě a pokud se nám nevejdou, tak je rozpůlíme (vypouklými bříšky nahoru). Do každého otevřeného kelímku s kysanou smetanou dáme 1 kávovou lžičku moučkového cukru a pár kapek rumové tresti. 2 kelímky husté smetany vylejeme na dno zakryté piškoty a stěrkou jemně rozetřeme de stejné výšky.
Uděláme další patro z piškotů a opět nalejeme 2 kelímky na druhé patro a rozetřeme. Následuje 3. patro a navíc piškoty urovnáme i po obvodu dortové formy, urovnáme je hezky za sebou, aby nám udělaly kulaté obloučky pěkný lem tzv. zádíčka (vypouklá bříška se tak dotýkají obvodu dortové formy).
Poslední kelímek rozetřeme na poslední piškoty jen v tenké vrstvě. Dáme do ledničky a zhruba po 6 hodin, kdy se kysaná smetana "vcucne" do piškotů. Nazdobíme ovocem a zalejeme 500 ml (mám vyzkoušeno toto je optimum) čirou želatinou. Dáme do ledničky a druhý den můžeme konzumovat.
V letních měsících je to úžasné sladké povzbuzení.
Fotky receptu Letní potěšení:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!