Použité suroviny receptu Limonádové řezy se skořicovým cukrem:
4 vejce
| 170 g cukru
| 3 sáčky vanilkového cukru
| 100 ml oleje
| 250 g polohrubé mouky
| 1 prášek do pečiva
| 100 ml pomerančové limonády
| 500 ml smetany ke šlehání
| 400 g smetany
| 2 sáčky ztužovače šlehačky
| na posypání cukr a skořice
Postup přípravy receptu Limonádové řezy se skořicovým cukrem:
Vejce šleháme se 150 g cukru a vanilkovým cukrem do pěny. Přimícháme olej a mouku s práškem do pečiva. Troubu zahřejeme na 180 stupňů. Do těsta přidáme pomerančovou limonádu a vymícháme hladké těsto. Nalijeme jej na plech vymazaný tukem a pečeme asi 20-25 minut.
Ušleháme tuhou šlehačku se ztužovači, promícháme ji se smetanou a zbylým cukrem a rozetřeme na ještě teplý koláč. Povrch posypeme cukrem a skořicí.
Fotky receptu Limonádové řezy se skořicovým cukrem:
Čte se dobře, a jedl by se taky fajn, určitě vyzkouším a třeba dodám fotku. Ale ty pomluvy u každýho receptu by si mohly někteří odpustit, ťa si to každý dělá jak chce
Tak nevím - 500ml smetany, 400g smetany: těch 400g bude nejspíše asi zakysaná smetana? To bych tomu rozuměla - nalít na teplý koláč. Pár takových receptů již existuje a jsou skvělé. Ale potom je nutné uvádět vše správně.