Použité suroviny receptu Lívance s jahodovým jogurtem a javorovým sirupem:
140 g hladké mouky
| 150 ml mléka
| 1 vejce
| 1 lžíce cukru krupice
| na špičku nože prášku do pečiva a stejné množství jedlé sody
| sůl, olej na smažení
| 200 g bílého jogurtu (na jahodový jogurt)
| 6 větších jahod (na jahodový jogurt)
| 4 lžičky javorového sirupu + další 4 lžičky sirupu na polevu
Postup přípravy receptu Lívance s jahodovým jogurtem a javorovým sirupem:
Moukou prosijte přes síto do mísy, přidejte prášek do pečiva, sodu a špetku soli. Vmíchejte cukr, uprostřed vytvořte důlek a do něj pomalu vlijte vejce prošlehané s mlékem. Promíchejte a vytvořte těstíčko.
Pánev s tlustým dnem vymažte olejem - výtečně se hodí olez z macadamského ořechu - a na středním plameni rozpalte. Plamen zmírněte na minimum, lžící naberte kus těsta a vyklopte do pánve. Špachtlí rozetřete do tvaru kolečka o průměru asi 8 cm a povrch uhlaďte. Každý lívanec smažte asi 1 minutu z každé strany. Hotové lívance přemístěte na předehřátý talíř a uchovejte v teple.
Jahody omyjte, pokrájejte na kousky, dejte do mísy a šťouchadlem na brambory rozdrťte. Přidejte jogurt a javorový sirup a umíchejte.
Hotové lívance servírujte na talíři s kopečkem jahodového jogurtu a polité lžičkou javorového sirupu.
Fotky receptu Lívance s jahodovým jogurtem a javorovým sirupem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!