Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty Jak vyrobit budku z prkna?Jak vyrobit budku z prkna? Tipy na dekorace pro krásnější podzim a zimuTipy na dekorace pro krásnější podzim a zimu Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 16.11. 2018
Dnes má svátek Otmar
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Lodičky s mletým masem

fotka Lodičky s mletým masem
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 50 min
Hodnocení:  +_________
Počet hodnocení: 4

Použité suroviny receptu Lodičky s mletým masem:

210 ml + 3 lžíce mléka  | 400 g mouky  | 25 g droždí  | 3 + 1 vejce  | 4 lžíce rozpuštěného másla  |  sůl  | náplň:  | 250 g hovězího masa  | 250 g libového vepřového masa  | 2 vejce uvařená natvrdo  | 2 cibule  | 35 g mouky  | 125 ml červeného vína  | 50 ml olivového oleje  | 125 ml vývaru  | 3 lžíce nasekaných bylinek, hojně petrželky, méně bazalky, libečku, estragonu  |  sůl  |  bílý pepř

Postup přípravy receptu Lodičky s mletým masem:

Nejprve připravíme těsto: Zaděláme kvásek - rozdrobíme droždí, k němu přidáme špetku cukru a vlažné mléko. Rozmícháme a přisypeme trošičku mouky. Necháme droždí probudit. Kvásek po vzejití nalijeme do mouky (nejlépe zahřáté), přidáme vlažné mléko, vejce a máslo, sůl. Přikryjeme utěrkou a dáme na teplé místo vykynout. Ve chvíli, kdy těsto zdvojnásobí objem, vařečkou dobře propracujeme a znovu odložíme k druhému kynutí. V prostojích, kdy těsto kyne, pracujeme na náplni:
Obojí maso nakrájíme na kostky a osmažíme na rozpáleném oleji, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a ještě chvíli smažíme, dokud není cibulka růžová. Osolíme, opepříme, přidáme všechny bylinky kromě petrželky, zalijeme vínem a vývarem a na mírném plaměni dusíme, dokud do sebe maso nenatáhne všechny vůně a není měkké. Pokud máme pocit, že je to potřeba, přilijeme vodu či vývar a dusíme dál. Štávu zahustíme moukou a ještě chvíli provaříme. Odstavíme z ohně, necháme prochladnout. Dušené maso umeleme spolu s vejci, přidáme petrželku, dochutíme podle vlastní chuti. Hmota by měla být krásně vláčná, akorát vlhká - měla by být šťavnatá, ale držet tvar.
Z těsta utvoříme přibližně stejné kuličky, poprášíme lehce moukou a necháme chvíli odpočívat. Poté je rozválíme na placičky, doprostřed každé dáme trochu náplně a protilehlé kraje spojíme v koncích tak, aby střed zůstal nespojený a tvar připomínal lodičku. Položíme lodičky dnem na plech vyložený pečícím papírem a povrch potřeme rozšlehaným vejcem.
Pečeme v předehřáté troubě cca 20 minut při teplotě cca 220 °C. Běžně se lodičky podávají studené jako součást rozličných studených mís či pohoštění, ale dobré jsou také ještě vlažné jako přikousnutí k zeleninové polévce či se zeleninovým salátem.



Fotky receptu Lodičky s mletým masem:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Lodičky s mletým masem
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !