Postup přípravy receptu Lodičky s vanilkovým krémem:
Do mísy vsypeme mouku, cukr a sůl, přidáme změklý tuk a vejce a vypracujeme vláčné těsto, které zabalíme do fólie a dáme na půl hodiny do chladu odpočinout. Instantní dortovou náplň vyšleháme se studeným mlékem, necháme 2 minuty stát. Pak místo másla uvedeného na obalu vmícháme tvaroh, vanilkový cukr a vyšleháme dohladka. Těsto vyválíme na 3 mm silný plát, rozkrájíme na 16 dílů, ty vmačkáme do formiček, dno propíchneme vidličkou, zatěžkáme luštěninami a dáme do trouby. Když začnou okraje zlátnout, luštěniny odstraníme a košíčky dopečeme dozlatova. Pak je vyklepeme a necháme vychladnout. Naplníme krémem a ozdobíme hrozny.