Vložil: | Torta |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 65 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 8 |
|
|
Použité suroviny receptu Losos vařený s černým máslem:
4 porce losos
| dle chuti: sůl
| 1 mrkev, celer, a petržel
| 1 cibule
| 1 bobkový list
| dle chuti: pepř celý a nové koření
| dle chuti: víno bílé
| dle potřeby: máslo
| dle chuti: šalvěj, tymián a ocet estragonový
Postup přípravy receptu Losos vařený s černým máslem:
Přiměřeně velkého celého lososa vykucháme a očistíme, zbavíme ho hlavy, aby nám v hrnci nepřekážela. Do velkého hrnce nebo hlubšího pekáče dáme vařit přiměřené množství osolené vody s nakrájenou zeleninou a kořením, vaříme asi 15 minut, pak přidáme sklenici vína a lososa, a mírně vaříme přikryté asi 30 minut. Voda by měla lososa lehce přesahovat. Mezitím dáme do pánve máslo a na mírném ohni přepustíme, v závěru přidáme trochu rozmělněné šalvěje a tymiánu. Rybu opatrně vyjmeme, na prkénku zbavíme kůže a oddělíme filátka od páteře a kostí. Poté připravíme černé máslo (beurre noir): rozpálíme přepuštěné máslo s kořením, vlijeme lžíci estragonového octa, zamícháme, necháme odpařit a porce ryby polijeme máslem.
Fotky receptu Losos vařený s černým máslem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!