Bramboráky - nejoblíbenější receptyBramboráky - nejoblíbenější recepty Nakládané zelí - nejoblíbenější receptyNakládané zelí - nejoblíbenější recepty Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty Jak vyrobit budku z prkna?Jak vyrobit budku z prkna?
Chytrá žena na Facebooku
Výherní anketa
Recepty
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.10. 2018
Dnes má svátek Lukáš
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Louisianská kuřecí jambalaya

fotka Louisianská kuřecí jambalaya
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 120 min
Hodnocení:  +++++++___
Počet hodnocení: 5

Použité suroviny receptu Louisianská kuřecí jambalaya :

900 g kuřecího masa, na porce  | 113 g mražených garnátů nebo čerstvých  | 1/2 šálku másla  | 1 velká cibule, nasekaná  | 1 šálek celeru, nasekaný  | 3 stroužky česneku,na plátky  | 800 g oloupaných rajčat z plechovky nebo čerstvých  | 1 plechovka žampiónů, na plátky  | 230 g uzeniny (klobásky)  | 2 lžičky soli  | 1/2 lžičky pepře  | 1/2 lžičky cayennského pepře (nebo chilli prášku)  | 1 1/2 šálku vody  | 1 velká zelená paprika, nasekaná  | 1 menší plechovka rajčatového protlaku  | 2 šálky rýže, nevařené

Postup přípravy receptu Louisianská kuřecí jambalaya :

Na rozehřátém másle v přiměřeně velkém hrnci osmahneme opepřené a osolené kuřecí kousky dohněda. Pak je vyjmeme, do výpeku přidáme cibuli, zelenou papriku, česnek a celer a podusíme pod pokličkou doměkka. Přidáme také rajčata, garnáty, nakrájenou klobásku a plátky žampionů z plechovky (nebo i čerstvé - DDK). Vše spolu dusíme dalších 20 až 30 minut. Okořeníme chilli práškem a dalším kořením dle chuti (např. celerovými semínky, rozmarýnem, bazalkou, tymiánem). Přidáme vodu s rýží a uvedeme do varu a ještě jednou zamícháme. Vrátíme do pekáče zpět kousky kuřete, zakryjeme a dusíme 45 minut. Těsně před podáváním přidáme zelenou cibulku (nebo pórek) a petrželku, pokud si to přejeme. Jambalaya může být kořeněna podle vlastní chuti. Tato jambalaya je středně kořeněná, ale můžeme přidat k rajčatům více chilli nebo chilli omáčky.



Fotky receptu Louisianská kuřecí jambalaya :

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Louisianská kuřecí jambalaya
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !