Na pařené předtěsto:
| 200 g pšeničné mouky hrubé
| 300 ml vroucí vody
| Na kynuté těsto:
| 150 ml vody
| 300 g pšeničné mouky hladké
| drcený kmín nebo fenykl
| 2 lžičky soli
| 20 g čerstvých kvasnic
| 1/2 lžičky tekutého medu
Postup přípravy receptu Lúčenecký bílý chléb :
Na dno formy s nasazenými míchadly nasypeme hrubou mouku. Pomalu zaléváme vařící vodou a zlehka promícháváme tak, aby se voda dostala co nejvíce k mouce. Vzniklou houbovitou hmotu necháme ve formě zcela vychladnout. Prochladlé pařené těsto přelijeme asi 150 ml studené vody, zasypeme hladkou moukou a kořením. Do jednoho rohu formy dáme sůl. Uprostřed mouky vytvoříme důlek, do kterého rozdrobíme kvasnice a zakápneme medem.
Program: klasik-malý-kůrka světlá nebo střední
Fotky receptu Lúčenecký bílý chléb :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!