Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Lučenecký chléb

fotka Lučenecký chléb
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 95 min
Hodnocení:  ++++++____
Počet hodnocení: 14

Použité suroviny receptu Lučenecký chléb:

1 kg pšeničné mouky hladké  | dle potřeby: vodu  | 2 lžičky soli  | 2 lžíce kmínu  | 500 g pšeničné mouky celozrnné  | 60 g droždí  | 1 lžičku medu nebo cukru  | dle potřeby: mouku na vál

Postup přípravy receptu Lučenecký chléb:

Připravíme si celozrnnou mouku a smícháme ji s půl litrem vroucí osolené vody. Hmotu necháme vychladnout. V míse připravíme kvásek z droždí, smícháme ho s medem, přidáme asi polovinu hladké mouky a s troškou vody umícháme těstíčko. Vše přidáme ke spařené mouce a se vzešlým droždím a vodou umícháme pružné těsto. Necháme je vykynout. Dvě ošatky či dva košíčky vyložíme utěrkami posypanými hladkou moukou. Těsto rozdělíme na dvě části a bochánky vložíme do ošatek, aby vykynuly. Troubu předehřejeme nejméně na 200 °C, bochníčky z ošatek přendáme na moukou posypaný plech a pečeme 10 až 15 minut. Zmírníme teplotu a dopékáme asi 45 minut. Pět minut před koncem pečení opět zvýšíme teplotu a dopečeme. Po upečení chleby pokropíme vodou.


Fotky receptu Lučenecký chléb:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Lučenecký chléb
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Pomlázka