Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Maďarské zelné závitky

fotka Maďarské zelné závitky
Vložil:
Porcí:5
Doba přípravy: 75 min
Hodnocení:  ++________
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Maďarské zelné závitky:

1 střední hlávka zelí  | 1,5 kg mletého vepřového masa  | 1 velká cibule  | 2 1/2 lžíce soli  | 1 lžíce pepře  | 2 lžičky sladké papriky  | 2 šálky  | 2 malá sklenice kyselého zelí  | 1 šálek rostlinného oleje  | 2 šálky mouky  | 2 šálky vody  | 1 lžička česnekového prášku  | 1 lžička česnekového prášku  | 1 1/2 šálku vody (bude-li třeba)

Postup přípravy receptu Maďarské zelné závitky:

Ve velkém hrnci povaříme po dobu 45 minut zelí. Vodu scedíme a zelí necháme ochladit. Pak opatrně oddělíme z hlávky list po listu. Ve středně velkém hrnci uvaříme během asi 10 minut v osolené vodě rýži, pak ji scedíme a prolijeme studenou vodou. Do velkého kastrolu vložíme mleté maso, rýži, cibuli 1/2 lžíce soli, pepř a papriku a dobře promícháme.
Z masové směsi vytváříme malé kuličky a pokládáme je do středu zelných listů. Zelené listy srolujeme - zabalíme kolem masových kuliček. Aby se smotky nerozmotávaly zajistíme je párátkem vpíchnutými skrze list do kuličky masa. Pak je všechny odložíme stranou.
Z kyselého zelí vymačkáme a odcedíme kapalinu a vložíme je do velkého kastrolu. Přidáme i zbývající listy zelí, které nakrájíme na proužky a přidáme závitky. Zalijeme dostatečným množstvím vody tak, aby byly závitky potopeny. Dusíme je pod pokličkou 2,5 až 3 hodiny. Když dokončíme dušení, musíme zahustit kapalinu na omáčku. Na menší pánvi připravíme zlatohnědou jíšku z 1 šálku oleje a 2 šálků mouky. Jíšku osmahneme zlatodohněda na středním ohni za stálého míchání a necháme ochladit. Pak přidáme 1 lžičku česnekového prášku (nebo rozetřené stroužky) a jednu lžičku sladké papriky. Přidáme 2 šálky vody a vše dobře rozmícháme do krémovité konzistence. Závitky opatrně vyjmeme z hrnce a zbylou kapalinu zahustíme připravenou rozředěnou jíškou na omáčku. Jestliže se nám zdá omáčka příliš hustá, přidáváme postupně a za stálého míchání malé množství vody (max. 1,5 šálku). Pak do omáčky vložíme zpět závitky, opatrně prohodíme a podusíme ještě půl hodiny.


Fotky receptu Maďarské zelné závitky:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Maďarské zelné závitky
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles