Postup přípravy receptu Maďarský gulášek z paprik:
Sojové kostky dáme do mísy, přelijeme zeleninovým vývarem a červeným vínem a nechame hodinu v klidu. Poté na pánvičce důkladně okapané kostky krátce osmahneme na oleji. Očištěnou cibuli, papriky a žampiony nakrajíme na nudličky, přidáme na pánvičku a chvili podusíme. Přidáme rajčatový protlak a na kostičky nakrajená rajčata, zaprášíme moukou a podlijeme vývarem, ve kterém se namáčela sója. Okořeníme citronovou kůrou, česnekem utřeným se solí, kmínem, majoránkou a mletou paprikou. Vaříme při střední teplotě 25 - 30 minut. Ochutíme solí a pepřem a vaříme dalších 5 minut. Guláš nalijeme na talíře s jednou lžící smetany na porci, ozdobíme čerstvě nakrájenou pažitkou a podáváme.