0,25 l mléka
| 50 g droždí
| 3 lžičky cukru
| 500 g mouky
| 1 malá majonéza
| 2 lžíce oleje
| sůl
| vejce do těsta
| 1 vejce na potření
| sůl
| mák na posypání
Postup přípravy receptu Majonézové bochánky:
Uděláme kvásek, vše smícháme, nejlépe v robotu. Propracujeme, aby se těsto nelepilo. Dáme vykynout na teplé místo asi na 1 hodinu. Na pomoučněný vál uděláme stejné asi 5 cm bochánky a necháme jeětě pár minut kynout. Dáme na plech a pomažeme rozšlehaným vejcem a posypeme mákem a solí. Pečeme v předehřáté troubě. Povrch bude trochu do hněda. Podáváme jako hlavní jídlo s dobrou zavařeninou a šlehačkou.
Fotky receptu Majonézové bochánky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!