2 ks salátu
| 120 g sterilovaných žampionů
| 2 cibulky s natí
| 2 lžíce sladké smetany
| 125 g tatarky
| sůl
| citronová šťáva
Postup přípravy receptu Májový salát:
Žampiony scedíme a necháme okapat. Cibulky očistíme a spolu s natí je nasekáme najemno.
Omytý hlávkový salát rozebereme na jednotlivé listy a rozložíme do mísy. Povrch posypeme jemně sekanou cibulkou s natí a plátky sterilovaných žampiónů.
Zálivku si připravíme smícháním smetany s tatarskou omáčkou a ochutíme ji solí a citronovou šťávou.
Takto připraveným dresinkem přelijeme připravenou salátovou mísu a podáváme.
Salát můžeme podávat samostatně nebo jako přílohu k restovaným masům.
Fotky receptu Májový salát:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!