Použité suroviny receptu Maková bábovka s kousky hrušek:
4 ks vejce
| 100 ml mléka
| 150 g kompotovaných hrušek
| 1 sáček vanilkového cukru
| 200 g moučkového cukru
| 150 ml oleje
| 50 g máku
| 200 g polohrubé mouky
| 1 balíček kypřícího prášku
| 50 g červeného kandovaného ovoce
| na formu tuk a hrubá mouka
| na posypání moučkový cukr
Postup přípravy receptu Maková bábovka s kousky hrušek:
Vejce rozklepneme a žloutky oddělíme od bílků. Hrušky necháme na sítku pořádně okapat a nakrájíme je na menší kousky. Žloutky vyšleháme s vanilkovým cukrem a polovinou cukru do pěny. Přilijeme mléko a olej. Z bílků a cukru připravíme pevný sníh a zlehka ho zapravíme do žloutkové hmoty. Do směsi vmícháme mouku promísenou s práškem do pečiva a s mákem. Nakonec do těsta zapracujeme hrušky a kandované ovoce. Bábovkovou formu vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou a naplníme těstem. Bábovku při 160 stupních pečeme asi 50 minut. Hotovou bábovku s kousky hrušek necháme chvíli zchladnout ve formě, poté ji vyklopíme na kovovou mřížku. Když bábovka vychladne uplně, tak ji pocukrujeme.
Fotky receptu Maková bábovka s kousky hrušek:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!