Postup přípravy receptu Malé křehké jablkové dortíčky:
Křehké těsto:
1. Z mouky, másla, moučkového cukru, soli a žloutku uhněteme v míse hladké těsto. Vytvarujeme kouli, zabalíme do fólie a uložíme na 30 minut do chladničky.
2. Troubu předehřejeme na 190 °C. Těsto znovu prohněteme a vyválíme z něj 5 cm silný plát. 6 dortových formiček o průměru 12 cm vymastíme, vyložíme těstem a asi 8 minut předpečeme.
Obloha a dohotovení:
1. Pudinkový prášek rozpustíme v 6 lžících mléka. Zbylé mléko svaříme s cukrem a se smetanou, vlijeme rozpuštěný pudinkový prášek a za stálého míchání uvedeme do varu. Stáhneme ze sporáku, necháme vychladnout a vmícháme tvaroh.
2. Jablka nemusíme loupat. Vykrojíme jen jádřince, nakrájíme na tenké plátky a pokapeme citronovou šťávou.
3. Tvarohovou směs rozdělíme na dortíčky, obložíme plátky jablek a pečeme dalších 20 minut při stejné teplotě. Necháme vychladnout na kuchyňské mřížce a opatrně vyjmeme z formiček.
4. Meruňkový džem ohřejeme, potřeme povrch dortíčků, posypeme pistáciemi, přip. mandlemi a podáváme.