Bílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chutiBílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chuti Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Vyrob si sama: léčivý olejíček z květů šeříkuVyrob si sama: léčivý olejíček z květů šeříku Bezová šťáva a bezový sirup - nejoblíbenější receptyBezová šťáva a bezový sirup - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 06.06. 2020
Dnes má svátek Norbert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Malé mazance

fotka Malé mazance
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 70 min
Hodnocení:  +++++_____
Počet hodnocení: 82

Použité suroviny receptu Malé mazance:

500 g polohrubé mouky  | 30 g droždí  | 120 g krupicového cukru  | 250 ml vlažného mléka  | 120 g másla  | 1 balíček vanilkového cukru  | 2 žloutky  | 1/2 lžičky soli  | 2 lžíce rumu  | 60 g sekaných mandlí  | 50 g rozinek  | 1 vejce na potření  | 30 g mandlových lupínků

Postup přípravy receptu Malé mazance:

Polohrubou mouku prosijte do mísy. Do jejího středu udělejte důlek a rozdrobte do něj droždí. Zasypejte ho lžící krupicového cukru a zalijte částí vlažného mléka. Nechte vykynout kvásek. Změklé máslo utřete se zbylým krupicovým cukrem a žloutky do pěny. Přidejte ji do mísy spolu se zbylým mlékem, vanilkovým cukrem, solí, rumem, rozinkami a 30g nasekaných mandlí. Vše zpracujte na hladké pevnější těsto, které nechte na teplém místě asi hodinu kynout. Po nakynutí znovu zlehka propracujte a rozkrájejte na 6 dílků. Z každého dílku vyválejte bochánek a dejte ho na plech vyložený pečícím papírem. Nechte znovu přibližně 30 minut kynout. Až bude těsto hezky nakynuté, povrch bochánků nastřihněte nůžkami do kříže a celý ho potřete rozšlehaným vejcem. Polovinu bochánků hustě posypejte zbylými nasekanými mandlemi a druhou část zase mandlovými lupínky. Pečte v předem vyhřáté troubě při 180 st.C asi 30 minut. Po upečení přendejte na kovovou mřížku a nechte vychladnout.


Fotky receptu Malé mazance:

Malé mazance
Malé mazance
Malé mazance
Malé mazance
Malé mazance
Malé mazance
Malé mazance
Malé mazance
Malé mazance
Fotky vložil: beruschka6,hlouskova,alenab,Aksuna, 
Hodnocení receptu Malé mazance
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !